بشقاب‌های سفره پشت‌بام مان_ خانواده و ماهواره _قسمت نوزدهم الی بیست و یکم

 

بشقاب‌های سفره پشت‌بام مان

خانواده و ماهواره

قسمت نوزدهم

 

_ ما تو خونمون ماهواره داشتیم.یه پسر ۵ ساله هم داشتیم. یکی از این شبکه‌های فارسی رو خیلی نگاه می‌کردم. طوری که اصلا دوست نداشتم با بچم بازی کنم. سریالا را دنبال می‌کردم و بعضی وقتا حتی غذا هم درست نمی‌کردم. از بس که به این سریالا وابسته شده بودم. بعد از مدتی دیدم رو بچم خیلی تاثیر گذاشته؛ مثلاً آب می‌خوره لیوانش را می‌زنه به لیوان ما یا حتی وقتی می‌خواست من را ببوسه، یه طور دیگه می‌بوسید. پسر ۵ ساله رفتارش خیلی عوض شده بود. تازه پسر من پای برنامه‌ها نمی نشست، عبوری نگاه می‌کرد.

اما چون اثرش را دیدم ، ماهواره را قطع کردم و دیگه نگاه نمی‌کنیم.به همه هم‌وطنا هم می‌گم ماهواره واقعا آدم را از خدا دور می‌کنه و به شیطون نزدیک می‌کنه. ماهواره دجال زمانه است ، همش دنیاگراییه ، فقط شهوته، هیچ سودی برای آخرت نداره.

_ خودم تو اطرافیان‌مون شاهد بودم که رفتار هنرپیشه‌ها چقدر روی این خانواده‌ها اثر داره. درست رفتار اونا رو کپی برداری می‌کنن و همون رفتار رو تو زندگی‌شان پیاده می‌کنند. این الگو برداری اکثرا باعث شده به مشکل بربخورن. من خودم به شخصه از ماهواره استفاده می‌کردم؛ اما از زمانی که این مسایل رو دیدم ، خودم با خانومم صحبت کردم و ماهواره رو تو خونمون جمع کردم. من دیدم که این ماهواره باعث خیلی مسایل و مشکلات تو زندگی ما و زندگی اطرافیان‌مون شده و کار بعضیا رو به جدایی کشونده.

_ ما در خانه ماهواره نداریم ؛ اما از وقتی مادر و پدرم این وسیله کثیف رو به خونشون آوردن، مادرم عاشق این برنامه‌ها شده و دیگه قناعت و رضایت از خونشون رفته. با اینکه مادرم اهل نماز شب و مسجده ؛ اما ماهواره تاثیرات بسیار زیادی رو زندگی اون‌ها داشته.

 

بشقاب‌های سفره پشت‌بام مان

خانواده و ماهواره

قسمت بیستم

 

گفتار دوم : آگاهی بخشی در بعد شیوه‌ها

 

شیوه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد.

اول: شیوه‌های مستقیم و بدون پرده پوشی

دوم: شیوه‌های غیرمستقیم و فریبکارانه

برخی از شبکه‌های ماهواره‌ای به صراحت و بدون هیچ تعارفی آنچه را که به دنبال آن هستند ، تبلیغ می‌کنند. شبکه‌های مستهجن و پورنو از این دسته هستند ؛ اما برخی از شبکه‌ها پیام خود را به صورت صریح و مستقیم به مخاطب منتقل نمی‌کنند ؛ بلکه با شگردهای رسانه‌ای و روان‌شناسانه به گونه‌ای عمل می‌کنند که مخاطب را به همان سمت و سویی هدایت کنند که تعیین کرده‌اند. این‌ها می دانند که بسیاری از مخاطبان ایرانی به آداب ملی و مذهبی خود پایبند هستند. این آداب با نمایش فیلم‌های مستهجن هیچ سنخیتی ندارد. حمله مستقیم به دین هم با وجود تعهدات دینی خانواده ایرانی محکوم به شکست است. از همین رو این شبکه‌ها از پخش صحنه‌ای بسیار مستهجن پرهیز کرده و به صورت مستقیم از دین بدگویی نمی‌کنند؛ اما با شیوه‌های رندانه‌ای زهر خود را به پیکر خانواده وارد می‌کنند. برخی از شیوه‌های این شبکه‌ها برای رسیدن به اهدافی که پیش از این بیان شد بدین شرح است:

۱ _ نمایش مکرر نیمه عریانی و ارتباط‌هایی خارج از چارچوب شرع و در یک کلام، گناه

شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان با حساسیت‌های دینی و ملی ایرانیان آشنا هستند؛ از همین رو به صراحت و به طور مستقیم ، عریانی را تبلیغ نمی‌کنند ؛ اما نمایش مکرر زنان نیمه عریان، قبح بی حجابی را در نزد مخاطب فرو ریخته و او را در همان مسیری قرار می‌دهد که غرب می‌خواهد. نشانه موفقیت این شیوه را می‌توان در خانواده‌هایی که اهل دیدن این شبکه‌ها هستند به وضوح مشاهده کرد. کافیست نوع پوشش این خانواده‌ها را قبل از ارتباط با ماهواره و پس از آن مقایسه کنید.

 

 

بشقاب‌های سفره پشت‌بام مان

خانواده و ماهواره

قسمت بیست و یکم

 

بسیاری از این شبکه‌ها به جهت آشنایی با همین حساسیت‌ها در به نمایش گذاشتن صحنه‌ای بسیار مستهجن احتیاط کرده و حتی یکبار هم چنین صحنه‌هایی را پخش نمی‌کنند؛ اما ارتباط میان زنان و مردان و دختران و پسران در سطوح دیگری که از نظر آنان قابل پخش است را به نمایش می گذارند.

در برخی از خانواده‌هایی که مشتری شبکه‌های ماهواره‌ای هستند، در ابتدا دیدن صحنه‌های نیمه‌عریان یک زن یا ارتباط دو جنس مخالف در جمع خانواده از قبح خاصی برخوردار بوده؛ اما پس از تکرار ، این صحنه‌ها به ظاهر برای تمام اعضای خانواده عادی شده و دیگر کسی از دیگری به هنگام تماشای این صحنه‌ها خجالت نمی‌کشد.

یکی از اصلی‌ترین شعارهای نوشته و نانوشته غرب برای تسلط بر جوامع اسلامی این است:« ما دو سلاح در دست داریم: شراب و زن ». در فیلم‌ها و سریال‌های این شبکه‌ها می‌خوارگی و مستی انسان به وفور نمایش داده می‌شود تا این عمل ، جزئی از زندگی انسان معرفی و قبح آن ریخته شود.

زشت دانستن یک عمل در هر جامعه ، سدی محکم در برابر ارتکاب آن در سطح جامعه است. هیچ قانونی نمی‌تواند به این اندازه در برابر یک عمل زشت، مانع ایجاد کند. وقتی هم که زشتی یک عمل از میان رفت ، به این راحتی با قانون و بخشنامه نمی‌شود در برابر آن سدی ایجاد نمود.

 

ادامه دارد ...

 

#_معاونت_فضای_مجازی پایگاه مقاومت بسیج شهید باهنر دانشگاه سمنان

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این محتوا وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *