فضائل امّ‌المؤمنین حضرت خدیجه سلام الله علیها

 

سلام خدا

 

روزی جبرئیل خدمت پیامبر اکرم رسید ولی حضرت خدیجه را آنجا ندید، جبرئیل گفت: هر وقت خدیجه آمد به او بگو: پروردگارت تو را سلام می‌رساند. (بحار الانوار ج 16 ص 8)

 

بشارت خداوند

 

پیامبر اکرم فرمودند: خداوند به من دستور داد خدیجه را به قصر زمرّدی در بهشت که هیچ رنج و زحمتی در آن نیست، بشارت دهم. (بحار الانوار ج 43 ص 131)

 

 حاجت جبرئیل

 

پیامبر اکرم فرمودند: در شب معراج به جبرئیل گفتم: آیا حاجتی داری؟ جبرئیل گفت: حاجت من این است که سلام خدا و مرا به خدیجه برسانی. بانو در جواب سلام فرمود:«قالتْ إنّ اللّه هو السّلام و منْه السّلام و إلیْه السّلام و على جبْرئیل السّلام». (بحار الانوار ج 16 ص 7)

 

گریه پیامبر

 

امّ سلمه می‌گوید: وقتی ما نام خدیجه را بردیم، آن حضرت گریان شد و فرمود«خدیجه! کجا مثل خدیجه پیدا خواهد شد؟! خدیجه در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، مرا تصدیق کرد و مرا در پیشرفت دین خدا یاری نمود و با ثروتش به آن کمک کرد» (بحار الانوار ج 43 ص 131)

 

 عصبانیّت شدید پیامبر

 

عائشه می‌گوید: هر وقت نام خدیجه برده می‌شد، پیامبر اکرم از مدح و ثنای او خسته نمی‌شد. روزی غیرت مرا گرفت و گفتم: پیره زنی بیش نبود و خدا بهترش را به شما داده است. حضرت به شدّت عصبانی شد به طوری که آنچه در دست داشتم به زمین افتاد. (سفینة البحار ج 2 ص 570)

 

 دوست خدیجه

 

أنس بن مالک می گوید: هرگاه برای پیامبر أکرم هدیه‌ای می آوردند، ایشان دستور می‌داد که آن هدیه را به خانه فلان خانم ببرید؛ چون دوست خدیجه بود و خدیجه را دوست می‌داشت. (سفینة البحار ج 2 ص 570)

 

 وسیله تقرّب

 

حضرت علی علیه السلام می فرماید: روزی رسول خدا هنگامی که نزد همسرانشان بودند، از حضرت خدیجه یادی کردند و گریه کردند. عائشه گفت: چرا بر پیر زن سرخ رویی گریه می‌کنی؟ پیامبر فرمود: زمانی مرا تصدیق کرد که همه شما مرا تکذیب می‌کردید، زمانی به من ایمان آورد که همه شما کافر بودید و برای من فرزند آورد زمانی که همه شما عقیم بودید. عائشه گفت: از آن زمان به بعد، پیوسته با نام حضرت خدیجه به پیامبر، تقرب می‌جستم. (بحار الانوار ج 16 ص 8)

 

 برترین زنان بهشت

 

پیامبر اکرم چهار خط روی زمین کشید، پرسیدند اینها چیست؟ فرمود:«فاضل ترین زنان بهشتند: خدیجه، فاطمه بنت محمد صلّی الله علیه و آله، مریم بنت عمران، آسیه بنت مزاحم». (بحار الانوار ج 16 ص 2)

 

 جایگاه ابدی

 

امام صادق علیه السلام: وقتی حضرت خدیجه وفات کرد، حضرت فاطمه سلام الله علیها دور پیامبر اکرم می چرخید و از ایشان سؤال میکرد: مادرم کجاست؟ جبرئیل نازل شد و گفت: خداوند امر می کند به فاطمه سلام برسان و بگو: مادرت در بهشت و در کاخ طلایی که ستونش از یاقوت سرخ است و اطرافش آسیه و مریم هستند، جای دارد. (بحار الانوار ج 16 ص 1)

 

گریه امام حسین علیه السلام

 

روزی امام حسین علیه السلام کنار قبر حضرت خدیجه آمد و گریه کرد، سپس حضرت به نماز ایستاد و در نماز اینگونه مناجات کرد:« یا ربّ یا ربّ أنْت موْلاه فارْحمْ عبیداً إلیْک ملْجاه». (سفینة البحار ج 2 ص 572)

 

 کفن بهشتی

 

حضرت خدیجه به پیامبر عرض کرد:خواهشی دارم اما شرم میکنم بگویم، به دخترم فاطمه می گویم تا به شما بگوید. به دخترش گفت:به پدرت بگو من از قبر می ترسم، مرا در عبای خودش کفن کند. پیامبر عبای خودشان را برای همسرش فرستاد. هنگام غسل و کفن، جبرئیل نازل شد و عرض کرد«در میان این بقچه، کفن خدیجه است از لباسهای بهشتی که خداوند آن را به او هدیه نموده» پیامبر او را، هم با عبای خود و هم با کفن بهشتی، کفن کردند و خودشان وارد قبر شدند و مقداری خوابیدند سپس همسرشان را دفن نمودند. (نگاهی به مقام خدیجه، ص ۲۸)

 

 مادر یازده امام

 

روزى پیامبر خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله نزد حضرت فاطمه علیهاالسلام آمد و دید که وى ناراحت و غمگین است، پرسید: چه شده است؟ حضرت فاطمه علیهاالسلام گفت: حمیراء بر مادرم خدیجه فخر فروشى کرده و مى‏ گوید: من قبل از پیامبر با کسى ازدواج نکرده بودم در حالى که مادر تو چنین نبود، من جوان هستم در حالى که او پیر زن بوده است.

رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله به فاطمه فرمود: رحم مادر تو ظرف و جایگاه امامت بود. (مناقب آل أبی طالب علیهم السلام؛ ج‏۳ ص ۳۳۵)

 

#معاونت_فرهنگی_پایگاه_مقاومت_بسیج_شهید_باهنر_دانشگاه_سمنان

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این محتوا وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *